För en mer jämställd fotboll

Fotboll är en av våra största publiksporter och utgör en tredjedel av all idrott i Sverige. Utöver den fysiska aktiviteten som fotbollen erbjuder får den oss också att känna oss som en del av en gemenskap. Den utvecklar oss på ett personligt plan från tidig ålder, genom att lära oss om laganda och solidaritet. 

Andel pojkar och flickor 

inom fotbollen (7-25 år)

Pojkar: 71%

Flickor: 29%

Intäkter 2021

Allsvenskan (herr): 2,1 miljarder

Damallsvenskan: 149 miljoner

Den svenska damfotbollen lider än idag av drastiskt mycket lägre intäkter än herrfotbollen. Och trots de svenska fotbollsförbundets motto ”Fotboll, nationalsport för alla överallt” (SVFF u.å) så verkar inte fotbollen vara lika självklar för alla. Med en vision om att fler tjejer ska våga drömma fotbollsdrömmar och se en framtid inom sporten har vi erbjudit samtliga damlag i Sundsvalls kommun ett ekonomiskt stöd. Vi hoppas på att kunna sprida ringar på vattnet och att fler ser vikten av att få flick- och damfotbollen att växa.

Vi är stolta sponsorer till nedan föreningars damlag

Källor: 

SVFF. (u.å) Fotbollen i Sverige. https://www.svenskfotboll.se/landslag/media/info-svff/ (Hämtad 2023-02-14)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: